De dakdekker Rotterdam kun je inschakelen voor alle verschillende soorten dakbedekking. Wat zijn echter deze verschillende soorten dakbedekking? Het antwoord op deze vraag hangt af van het soort dak dat van dakbedekking voorzien moet worden. Voor hellende daken heb je namelijk de keuze uit andere soorten materialen dan voor platte daken. Dit komt doordat deze daken met verschillende weersomstandigheden te maken krijgen. Regen stroomt van het schuine oppervlakte van een hellend dak af in de dakgoot. Op een plat dak zal regen echter langer stil blijven staan totdat het verdampt.

Soorten dakbedekking hellende daken

Voor een hellend dak heb je de keuze uit verschillende soorten dakbedekking. De meeste hellende daken maken gebruik van dakpannen. Deze soort dakbedekking heeft een lange levensduur en is relatief goedkoop. Wat echter de exacte levensduur van dakpannen is hangt af van het materiaal waaruit de dakpannen vervaardigd zijn. Een dakpan van beton heeft bijvoorbeeld een gemiddelde levensduur van 30 jaar, terwijl een dakpan van klei gemiddeld 50 jaar meegaat. Overigens zijn er ook nog andere soorten dakbedekking die op hellende daken van huizen gebruikt kunnen worden. Een hellend dak kan bijvoorbeeld ook van riet of metaalplaten voorzien worden om deze waterbestendig te maken.

Dakbedekking soorten voor platte daken

Zoals gezegd heeft een plat dak met andere weersomstandigheden te maken dan een hellend dak. Om deze reden kan de dakdekker Rotterdam platte daken van andere soorten dakbedekking voorzien. De meest gebruikte soort is bitumen. Dit is een materiaal dat uit ruwe aardolie is vervaardigd en door het gemak waarmee deze dakbedekking aangebracht kan worden is het al jaren de meest gebruikte dakbedekking voor platte daken. EPDM is een alternatieve dakbedekking voor platte daken. Dit materiaal lijkt veel op bitumen, maar heeft andere materiaaleigenschappen. PVC is de laatste keuze voor dakbedekking op een plat dak en heeft als meest onderscheidende eigenschap dat dit materiaal in verschillende kleuren verkrijgbaar is.