Kwalitatieve bitumen dakbedekking in Rotterdam

Schuren, tuinhuisjes of aanbouw, een bitumen dakbedekking is zeer geschikt voor dit soort platte daken. Dit kleefachtige materiaal wordt door middel van een specifiek proces op uw dak geplaatst, waarna uw dak volledig waterdicht is. Dit materiaal wordt ook wel dakleer genoemd en is sterk, voordelig en kan door middel van het juiste onderhoud jarenlang mee gaan. Onze vakkundige dakdekkers kunnen u advies geven en hulp bieden bij het plaatsen van een kwalitatieve bitumen dakbedekking in Rotterdam.

De aanleg van een bitumen dak

Bitumen dakbedekking Rotterdam Bitumen dakbedekking is heel geschikt voor het bedekken van platte daken. Het kan worden gebruikt voor het bedekken van dakkapellen, aanbouwen en schuren. Voor platte daken in Nederland is het de meest gebruikte vorm van dakbedekking en dat is niet zonder reden. Bitumen dakbedekking is ijzersterk en waterdicht. Bitumen wordt gewonnen uit aardolie en is een residu wat overblijft nadat de benzine of diesel uit de aardolie is gehaald. Het wordt door velen verward met teer, en hoewel de eigenschappen van beide producten vrijwel gelijk zijn, is het niet hetzelfde. Teer wordt namelijk verkregen uit hout of steenkool. De productlevensduur van bitumen dakbedekking is zo’n 25 jaar. In de praktijk blijkt vaak dat bitumen dakbedekking langer dan 25 jaar mee gaat. Wel is het raadzaam om zo nu en dan de staat van de dakbedekking te controleren en te kijken of de dakbedekking nog voldoet.

Bitumen dakbedekking aanbrengen

Het aanbrengen van bitumen dakbedekking gebeurt door een dakdekker met behulp van een brander. Bitumen wordt geleverd op rollen. Op het dak worden deze rollen uitgerold en op maat gesneden. Overtollig materiaal wordt weggesneden. Vervolgens worden de rollen weer opgerold. Daarna komt de brander eraan te pas. Met behulp van de brander wordt de onderzijde van de bitumen dakbedekking verwarmd, waardoor deze aan de ondergrond zal blijven plakken. De verwarming van de bitumen dakbedekking zorgt er dus voor dat de bitumen goed hecht aan de ondergrond. Nadat het gehele dak voorzien is van bitumen is het waterdicht. Er is tegenwoordig ook bitumen dakbedekking op de markt die zelfklevend is. Deze blijkt echter in veel gevallen niet voldoende te plakken, hierdoor kunnen lekkages ontstaan.

Deskundig hulp bij dakbedekking leggen

Hoewel een bitumen dakbedekking diverse voordelen heeft voor platte daken, is het belangrijk in het hoofd te houden dat er een specifiek proces bij het plaatsen komt kijken. Voor een goede werking, dat wil zeggen een waterdicht dak, wordt dakleer doorgaans als het ware vast gebrand aan een dak. U raad het al, hierbij is het nodig om een brander te gebruiken. Het is daarom aan te raden om de hulp van een deskundige vakman in te schakelen. Zo voorkomt u dat u uw dak voortijdig moet weg gooien vanwege een vuur. Daarnaast weet u zo zeker dat het materiaal naadloos aansluit op de dakconstructie, waardoor de kwaliteit van het gehele dak is verzekerd. Onze dakdekkers kunnen u informatie, advies en eventuele hulp bieden bij dit soort klussen. In het geval u een dak met dakleer wilt bedekken, bent u bij ons dan ook bij het juiste adres. Mocht u vragen hebben of meer willen weten over dit soort dakbedekking? Neem dan gerust contact op, wij staan voor u klaar!

010-7147912

Bel ons direct om een afspraak te maken!

Kwaliteit gegarandeerd

Wij staan voor kwaliteit om u zo zorgvuldig mogelijk en met de beste materialen te kunnen helpen! Neem daarom contact met ons op!

Vakkundig advies

Wij leveren niet alleen maatwerk maar ook voorzien wij u van vakkundig advies door een van onze dakdekkers. Zo bent u compleet voorzien!

Lekkages snel verholpen

Daklekkages zijn heel vervelend dus daarom zorgen wij ervoor dat dit direct verholpen wordt en nooit meer terug zal gaan komen!

Service op maat

Onze service is altijd op maat en daarbij staan wij 24/7 voor u klaar! Onze professionals helpen u graag een handje verder!