Lekkagedienst in Rotterdam

Lekkage is een grote ergernis voor veel woningbezitters, niet alleen omdat de bron van een lekkage vaak lastig te achterhalen is maar ook omdat de schade vaak moeizaam te repareren valt. Denk aan de waterschade op belangrijke documenten, rottende plekken in het houtwerk onder uw dakbedekking, enzovoorts. Daarbij is niet altijd duidelijk hoe een lekkage ontstaan is. Komt het bijvoorbeeld door het weer of door een kapotte plek in uw dakbedekking? Door de lekkagedienst in Rotterdam in te schakelen wordt de bron van de lekkage voor u opgezocht en waar mogelijk direct voor u gerepareerd. Mocht de schade niet direct te repareren zijn, bijvoorbeeld doordat deze te groot is of bepaalde materialen vergt, dan zorgen we voor een tijdelijke oplossing en komen we de volgende dag met een blijvende!

Oorzaken lekkage onder uw dakbedekking

lekkagedienst rotterdam Lekkage kan op meerdere manieren ontstaan onder uw dakbedekking. Zo kan er bij een hevige regenbui water onder uw dakpannen komen, wat vervolgens doorsijpelt langs het houtwerk van uw woning. Ook kan er slijtage of schade aan uw dakbedekking zijn ontstaan door takken die bij een storm op uw dakbedekking komen, enzovoorts. Onze lekkagedienst in Rotterdam en omgeving zal de bron van de lekkage voor u traceren.

Om lekkage als gevolg van slijtage en kleine beschadigingen aan uw dakbedekking tegen te gaan raden we u aan uw dakbedekking eens per half jaar te laten controleren door erkende dakdekkers. Zo worden beginnende problemen direct voor u gevonden en opgelost! Dergelijk onderhoud is mogelijk bij de lekkagedienst in Rotterdam.

Gevolgen van een lekkage aan uw dak

Wanneer u last heeft van een lekkage aan uw dak kan dit vervelende gevolgen hebben. Bij een plat dak kunnen kleine scheurtjes, gaatjes of andere beschadigingen ontstaan, waarlangs het water van regen of andere vormen van neerslag naar binnen sijpelt. Vaak heeft u dit pas door, als het water al gezorgd heeft voor schade. Schade komt in dit geval voor in de vorm van rottende plekken aan uw houtwerk, schimmels op uw plafond of op de muren, waterschade aan documenten die u onder uw dak heeft staan, enzovoorts.

Waar schade aan documenten vaak helemaal niet meer te herstellen is, kan schade als rottende plekken nog enigszins hersteld worden door een dakdekker. Toch voorkomt u een lekkage aan uw dak liever, waarvoor een periodieke controle van uw dak de uitkomst biedt. Laat de dakdekker bijvoorbeeld eens per (half) jaar kijken of u last heeft van beschadigingen aan uw dakbedekking.

Hoe voorkomt u dat uw dak gaat lekken?

Als gevolg van een daklekkage stroomt er water uw woning binnen. Het water kan hier schade aanrichten aan bijvoorbeeld meubels. Een daklekkage kan dus flink in de kosten lopen wanneer u niet tijdig ingrijpt. Voorkomen is echter altijd beter dan genezen. Probleem is alleen dat veel inwoners van Rotterdam geen idee hebben hoe zij kunnen voorkomen dat hun dak gaat lekken. Hieronder geven we u een drietal handige tips die u kunnen helpen een daklekkage te voorkomen.

1. Verwijder rommel van het dak Dakgoot vervangen Rotterdam

Zowel op een plat als een hellend dak kan rommel blijven liggen. Op een hellend dak doelen we in dit geval op mos en andere aanslag. Dit dient u regelmatig te verwijderen. Doet u dit niet? Dan kan dit zorgen voor een daklekkage. Op een plat dak kan allerlei andere rommel terechtkomen. Zo liggen er bijvoorbeeld geregeld steentjes en takjes op dit dak. Wilt u een lekkage voorkomen? Verwijder deze rommel dan regelmatig van uw dak.

2. Ga voorzichtig om met uw dakbedekking

Wilt u zelf de rommel van uw platte dak verwijderen? Ga hierbij dan altijd voorzichtig te werk. U kunt zelf namelijk ook schade aanrichten. Draag bijvoorbeeld nooit schoeisel met een hak of scherp onderdeel wanneer u het dak op gaat. Hierdoor kunnen er namelijk scheurtjes of gaatjes ontstaan in de dakbedekking. Ga ook vooral niet te pas en te onpas het platte dak op. Hoe vaker u het dak op gaat, des te groter de kans dat er schade ontstaat. Loop dus vooral niet onnodig over een plat dak heen.

3. Voer geregeld onderhoud uit

Het verwijderen van rommel van een plat dak kunt u prima zelf doen. Mos en aanslag van dakpannen verwijderen wordt echter een stuk lastiger. U kunt er immers een stuk slechter bij. Geen idee hoe u te werk moet gaan bij het onderhouden van een hellend dak? Doe dan een beroep op een dakdekker. Hij weet namelijk precies hoe hij dakonderhoud aan een hellend dak uit moet voeren. U weet zo dat uw dak goed onderhouden wordt en bovendien loopt u zelf geen risico. Werken op hoogte brengt immers altijd gevaren met zich mee.

Schakel de lekkagedienst uit Rotterdam in

Heeft u geen succes met de lekkage voorkomen? Dan kunt u contact opnemen met onze lekkagedienst in Rotterdam. Wij staan namelijk 24/7 voor u klaar. Onze dakdekkers zijn vakkundig en ervaren, dus uw lekkage wordt snel verholpen.

010-7147912

Bel ons direct om een afspraak te maken!

Kwaliteit gegarandeerd

Wij staan voor kwaliteit om u zo zorgvuldig mogelijk en met de beste materialen te kunnen helpen! Neem daarom contact met ons op!

Vakkundig advies

Wij leveren niet alleen maatwerk maar ook voorzien wij u van vakkundig advies door een van onze dakdekkers. Zo bent u compleet voorzien!

Lekkages snel verholpen

Daklekkages zijn heel vervelend dus daarom zorgen wij ervoor dat dit direct verholpen wordt en nooit meer terug zal gaan komen!

Service op maat

Onze service is altijd op maat en daarbij staan wij 24/7 voor u klaar! Onze professionals helpen u graag een handje verder!