Hemelwaterafvoer in Rotterdam plaatsen en onderhouden

De hemelwaterafvoer is onmisbaar voor woningen! Dankzij de hemelwaterafvoer kan het hemelwater op een snelle manier worden afgevoerd naar de centrale riolering. Zonder hemelwaterafvoer zou het regen- en smeltwater via uw buitenmuren naar beneden stromen. Onderweg wordt een deel van het vocht door de buitenmuur opgenomen, wat uiteindelijk zal leiden tot zwam- en schimmelvormen aan de binnenzijde van uw woning. Het vocht trekt immers steeds dieper uw woning in! Dit geeft meteen aan hoe belangrijk het is om uw hemelwaterafvoer op de juiste wijze aan te leggen, te onderhouden en waar nodig te repareren. Onze dakdekkers hebben hier een ruime ervaring in en helpen u graag bij het aanleggen en onderhouden van uw hemelwaterafvoer in Rotterdam.

Tip: plaats na het aanleggen van de hemelwaterafvoer meteen een bladvanger over uw regenpijpen. Zo voorkomt u dat er een grote hoeveelheid blad in de afvoer terechtkomt, wat voor verstoppingen kan zorgen.

Hoe wordt een hemelwaterafvoer geïnstalleerd? 

Hemelwaterafvoer Rotterdam Het hemelwater stroomt via uw dakbedekking naar beneden, waarbij het onderaan uw dak moet worden opgevangen door uw dakgoten. Om te voorkomen dat een deel van het vocht bij uw buitenmuur naar beneden stroomt is het belangrijk dat de dakgoot naadloos aansluit op de rand van uw dakbedekking. Eenmaal in de dakgoten rond uw woning moet het water worden afgevoerd naar uw regenpijpen, die het hemelwater tot slot naar de centrale riolering voeren. Ook de aansluiting van de dakgoot op de regenpijp moet naadloos zijn. Zo voorkomt u dat er rondom de regenpijp lekkages ontstaan. Voor het installeren van de hemelwaterafvoer kunt u kiezen tussen een kunststoffen en zinken hemelwaterafvoer.

Onderhoud en reparaties aan de hemelwaterafvoer in Rotterdam

Om de kans op lekkages ook in de toekomst te minimaliseren is het raadzaam om uw hemelwaterafvoer zeer regelmatig te laten onderhouden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de hemelwaterafvoer eens per twee of drie jaar wordt gecontroleerd op beginnende beschadigingen. Zo kan er tijdig een reparatie worden uitgevoerd! Mocht het onderhouden van de hemelwaterafvoer al te laat zijn, dan kunnen onze dakdekkers een passende reparatie voor u uitvoeren.

Met een ruime ervaring in het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van dakgoten, dakranden en dakbedekkingen kunnen we u altijd van een professionele en vakkundige hulp voorzien. Zo bent u ervan verzekerd dat de kans op complicaties op een later moment minimaal is! U moet er immers niet aan denken dat u kort na de installatie van de hemelwaterafvoer al met vervelende lekkages te maken krijgt.

Wilt u onderhoud of reparatie laten uitvoeren aan uw hemelwaterafvoer in Rotterdam? Neem contact op met een van onze dakdekkers en maak een afspraak!

010-7147912

Bel ons direct om een afspraak te maken!

Kwaliteit gegarandeerd

Wij staan voor kwaliteit om u zo zorgvuldig mogelijk en met de beste materialen te kunnen helpen! Neem daarom contact met ons op!

Vakkundig advies

Wij leveren niet alleen maatwerk maar ook voorzien wij u van vakkundig advies door een van onze dakdekkers. Zo bent u compleet voorzien!

Lekkages snel verholpen

Daklekkages zijn heel vervelend dus daarom zorgen wij ervoor dat dit direct verholpen wordt en nooit meer terug zal gaan komen!

Service op maat

Onze service is altijd op maat en daarbij staan wij 24/7 voor u klaar! Onze professionals helpen u graag een handje verder!