Wanneer je de daken op huizen in Nederland bekijkt, dan zou je denken dat er niet echt veel variatie mogelijk is. Bijna alle huizen in ons land zijn namelijk voorzien van een punt dak met twee schuine kanten die recht aflopen en bedekt zijn met dakpannen. Een plat dak komt ook nog wel regelmatig voor. Deze dakconstructie zien we vooral op garages en aanbouwen. De waarheid is echter dat er veel meer mogelijk is met dakconstructies dan je denkt. Wij als dakdekkers zijn hiervan op de hoogte, maar toch sturen we onze klanten altijd naar de paar vertrouwde opties. Wat de mogelijkheden zijn en waarom wij hier tegen adviseren lees je in het volgende artikel.

Kijk naar het verleden voor inspiratie

Tegenwoordig is er weinig variatie in de dakconstructies die we voor gebouwen gebruiken. Dit is echter niet altijd het geval geweest. In het verleden werden de meest excentrieke gebouwen gemaakt waarbij de doelstelling was om een zo mooi mogelijk eindresultaat neer te zetten. Men keek in die tijd niet op een paar euro meer of minder. Als je inspiratie wilt hebben wat er allemaal mogelijk is met dakconstructies dan moet je naar het verleden kijken. Bekijk oude historische gebouwen en je zal zien dat vroeger de daken niet zo saai werden gehouden. Kijk bijvoorbeeld naar een paleis en je ziet dat de dakconstructie uit meerdere delen bestaat. Er zijn dakkapellen, punttorens en ronde daken die allemaal onderdeel van de constructie uitmaken. Een variatie van een of meerdere van deze bouwtechnieken is nu ook mogelijk om te bouwen.

Waarom wij kiezen voor simpele dakconstructies

Onze dakdekkers zijn niet in te huren voor het maken van een dakconstructie waarbij u uw fantasie de vrije loop heeft laten gaan. Wij houden het bij de vertrouwde dakconstructies die op de meeste huizen en bedrijfspanden in Nederland zijn terug te vinden. Denk daarbij aan een plat dak of schuin dak, met een dakbedekking die hier het meest voor geschikt is. Het is niet zonder reden dat wij kiezen voor deze simpele dakconstructies. Ten eerste hebben we ruime ervaring met deze daken. We weten zodoende met zekerheid te zeggen dat de dakconstructie tegen alle omstandigheden is beschermd die je in Nederland kunt tegenkomen. Daarbij is het een praktische manier van bouwen die we tot in perfectie hebben geoptimaliseerd. Het is daardoor ook een vele malen goedkopere manier van bouwen dan de originele dakconstructies realiseren.