Denkt u erover na om uw dak te laten vernieuwen? Leest u dan gerust verder, want in dit artikel vindt u meer informatie over de aanleg van een nieuw dak. Het betekent namelijk niet altijd dat u een geheel nieuw dak dient aan te schaffen. Soms voldoet de vernieuwing van enkel uw dakbedekking al, om het dak weer nieuw leven in te blazen. Een volledig nieuw dak aanleggen is duur en kost veel tijd om te laten installeren, maar soms is het niet anders en dient u het gehele dak aan te pakken.

Een overzet dak laten plaatsen

Een overzet dak is een mooie oplossing als je geen geheel nieuw dak wilt aanschaffen. Het doet meer voor de kwaliteit van uw dak dan alleen het vervangen van uw dakbedekking. Er wordt namelijk een houten constructie over de huidige dakbedekking geplaatst, waarop dakpannen van een licht metaal worden geplaatst. Deze vorm van dak vernieuwing heeft een unieke coating over zich heen, waardoor het materiaal erg lang meegaat. Met deze optie ziet uw dak er weer als nieuw uit!

Kosten besparen wanneer u kiest voor een nieuw dak

U kunt als eerste bij uw verzekering checken of u in aanmerking komt voor mogelijke subsidies en premies. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u op die manier al aan besparing doen. Daarnaast zijn er nog wat tips, die u zelf toe kunt passen, om op de aanleg van uw nieuwe dak te besparen. U zou ervoor kunnen kiezen om oude dakpannen te hergebruiken. Wanneer u de dakpannen grondig inspecteert, kunt u alle dakpannen die nog van goede kwaliteit zijn het beste bewaren voor uw nieuwe dak. Dan hoeft u minder nieuwe dakpannen aan te schaffen. Ook kunt u de dakpannen zelf verwijderen, dan betaalt u de dakdekker niet om dit voor u te doen en kan hij of zij direct aan de slag met het lege dak.