Iedere huiseigenaar moet waken dat zij niet met een verstopte regenpijp te maken krijgen. De problemen die als gevolg hiervan de kop op kunnen steken moeten niet onderschat worden. Het lijkt misschien onschuldig, dat wat water langs de muren van uw woning naar beneden loopt. De dakgoten en regenpijpen zijn echter niet voor niks een belangrijk onderdeel van de dakconstructie. Wanneer de regenpijp verstopt is dan wordt regenwater niet meer op een gecontroleerde manier verwerkt. Hierdoor kunt u onder andere met lekkages te maken krijgen en kunnen voegen van muren beschadigen. Laat daarom een dakdekker tijdig uw regenpijp ontstoppen.

Juiste moment voor regenpijp ontstoppen

Veel mensen weten niet dat een regenpijp ontstoppen eigenlijk minimaal ieder jaar een keer gedaan moet worden. U kunt het beter niet tot het moment laten komen dat u daadwerkelijk met een verstopping te maken krijgt. Dit zal echter onvermijdelijk een keer gebeuren. Het juiste moment voor een regenpijp ontstoppen is voordat de herfst begint. In deze periode van het jaar is het risico op een verstopte regenpijp en dakgoot namelijk het grootst. Dit komt uiteraard omdat afgevallen bladeren door de lucht heen waaien en ook op uw dak terechtkomen. Deze worden met het regenwater mee gespoeld en kunnen uw regenpijp verstoppen als deze niet helemaal vrij is.

Waarom uitbesteden aan een dakdekker?

Een regenpijp ontstoppen is een taak die u het beste aan een dakdekker kunt uitbesteden. Niet alleen omdat u in het geval van een woning op grote hoogte moet werken en u deze gevaarlijke taak beter aan getrainde professionals kunt overlaten. Tevens is uitbesteden beter omdat de dakdekker de werkzaamheid veel beter kan uitvoeren dan u dit zelf kunt. Wij hebben als professioneel dakdekkersbedrijf materialen, gereedschappen en ervaring om zo goed mogelijk uw regenpijp te ontstoppen.