Wanneer u een nieuwe woning laat bouwen of uw bestaande dak wilt laten vervangen, kan een rieten dak het overwegen waard zijn. Aan het gebruik van een rieten dakbedekking zitten verschillende voor- en nadelen, waarover onze spoeddakdekker u in dit artikel meer vertelt. De spoeddakdekker wijst er onder meer op, dat de kans op scheurtjes in de dakbedekking groter is dan bij een dakbedekking met dakpannen. Zeker wanneer uw woning in de landerijen staat, heeft de wind vaak vrij spel. Dit maakt dat er tijdens een herfststorm takken of kleine steentjes tegen uw dakbedekking kunnen slaan. Het is belangrijk om een dergelijke schade tijdig te laten herstellen door een spoeddakdekker.

 

Voordelen van een rieten dak op uw woning

Een rieten dak heeft als voornaamste voordeel, dat het uw woning een bijzonder sfeervolle look geeft! Wie vindt het immers niet knus, om in een woning met een rieten dak te wonen? Aan een rieten dak zitten echter verschillende andere voordelen. Denk ook aan het feit, dat een rieten dakbedekking de isolatiewaarde van uw woning kan verhogen. Een hogere isolatiewaarde maakt dat u op jaarbasis minder energie verbruikt. Zo verdient u de investering in een nieuw, rieten dak al snel weer terug. Ook voor de ventilatie van uw woning is een rieten dakbedekking aan te raden.

 

Met spoed schade aan uw rieten dak herstellen

Heeft u voor een rieten dak gekozen en momenteel te maken met schade? Laat de schade in dat geval zo snel mogelijk herstellen door onze spoeddakdekker. Zo voorkomt u onder meer, dat er waterschade aan uw constructie onder de dakbedekking ontstaat. Onze spoeddakdekker staat 24/7 voor u klaar, om de beschadigingen aan het rieten dak voor u te herstellen. Het is vrijwel onmogelijk om schade aan een rieten dak zelf te repareren.