Wist u dat: energie besparen met dakbedekking

Door 26 oktober 2017Tips
dakbedekking

Het besparen van energie is voor veel mensen iets wat naar hun idee niet beter kan. Of het kan misschien wel beter, maar dan zou het gepaard gaan met een vermindering van het woongenot. Dat hoeft echter helemaal niet het geval te zijn! Sterker nog; er kan zelfs energie worden bespaard door beter met het milieu om te gaan. Daarbij wordt het leefklimaat binnenshuis ook nog eens flink verbeterd. Klinkt dat niet ideaal?

Een forse besparing op jaarbasis

Die forse besparing op jaarbasis kan behaald worden door zorgvuldig naar het type dakbedekking te kijken. Een dakbedekking zorgt er niet alleen voor dat de elementen van het klimaat buiten worden gehouden en u dus binnen droog blijft, maar zorgt er ook voor dat de warmte ’s zomers buitenshuis blijft en in de winter vooral lekker binnen blijft. Maar hoe gebeurt dat dan?

Eén van de manieren om fors op jaarbasis te besparen, is door te kiezen voor een lichte kleur dakbedekking. Dat klinkt onzinnig, maar toch is het zo dat op jaarbasis heel wat kosten bespaard kunnen worden wanneer u kiest voor een witte kleur dakbedekking. Een ruimte onder een wit dak wordt immers veel minder warm dan een ruimte onder een donker of zelfs zwart dak. De besparing kan oplopen van enkele tientallen tot zelfs honderden euro’s per jaar!

Bovendien hebt u in de winter geen last van het omgekeerde effect. De zon is dan immers niet zo sterk meer, waardoor het negatieve effect zeer gering is. Een pure win situatie dus!

Advies op maat

Uiteraard is elke woning anders en vereist elke woning maatwerk voor het beste resultaat. Neem daarom contact op met onze zeer ervaren dakdekkers voor een adviesgesprek over uw huidige situatie en de mogelijkheden die we kunnen bieden.