Hulp van een dakdekker bij lekkage

Door 16 september 2015Tips

dakEen lekkage in uw woning is vanzelfsprekend erg vervelend, toch ontstaat een lekkage snel. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage rond de afvoer van apparaten als een wasmachine of vaatwasser, rond leidingen, aan uw dak, enzovoorts. Voor het verhelpen van een lekkage aan uw dak, kunt u de hulp inschakelen van onze dakdekker bij u in de regio. Een dakdekker heeft een grote expertise in het verhelpen van een lekkage aan uw dak en weet vaak precies waar hij de lekkage moet zoeken. Om een verdere waterschade tijdig te voorkomen, is een snelle manier van handelen van de dakdekker noodzakelijk.

Gevolgen van een lekkage aan uw dak

Wanneer u last heeft van een lekkage aan uw dak kan dit vervelende gevolgen hebben. Bij een plat dak kunnen kleine scheurtjes, gaatjes of andere beschadigingen ontstaan, waarlangs het water van regen of andere vormen van neerslag naar binnen sijpelt. Vaak heeft u dit pas door, als het water al gezorgd heeft voor schade. Schade komt in dit geval voor in de vorm van rottende plekken aan uw houtwerk, schimmels op uw plafond of op de muren, waterschade aan documenten die u onder uw dak heeft staan, enzovoorts.

Waar schade aan documenten vaak helemaal niet meer te herstellen is, kan schade als rottende plekken nog enigszins hersteld worden door een dakdekker. Toch voorkomt u een lekkage aan uw dak liever, waarvoor een periodieke controle van uw dak de uitkomst biedt. Laat de dakdekker bijvoorbeeld eens per (half) jaar kijken of u last heeft van beschadigingen aan uw dakbedekking.